Tyxo.bg counter

Състезание ще покаже дали виртуално училище може да победи гимназия

Състезание, което покаже дали новите форми на обучение могат да победят класическа елитна топ гимназия ще се състои на 14 септември.

В рамките му отборите на българското виртуално училище Daskal.eu и Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов" – Пловдив „ще срещнат в първия по рода си интелектуален сблъсък, посветен на иновациите, математиката и иновативните образователни технологии“. 

Събитието, което ще се проведе на 14 септември 2017 г., от 14:30 в пловдивското училище. Според организаторите то има за цел да привлече вниманието към новите тенденции в образователния процес и нуждата от промяна в образователната система у нас.

Интелектуалното състезание ще се осъществи под егидата на българския еврокомисар Мария Габриел, която ще направи и видеообръщение към участниците.

В рамките на проявата на двата отбора ще бъдат зададени по 10 въпроса от съдията на мача – проф. д-р Ангел Смрикаров, координатор на Българския виртуален университет. След това самите екипи ще имат право да си задават по три въпроса и получилият най-много точки за верни отговори ще бъде обявен за победител. Предвиждат се също и въпроси към публиката на интелектуалното състезание. 

„На 14 септември 2017 г. в Пловдив ще се „сблъскат“ отборите на един стартъп, който разработва иновационни образователни технологии и една гимназия, която активно ги използва – споделя проф. д-р Смрикаров. – Целта на „мача“ не е да се види, кой има „по-твърди бицепси и по-здрави юмруци“, а още веднъж да се акцентира върху това, че е наложително да се направи преосмисляне на обучението в дигиталната ера и да се смени образователната парадигма, защото обучаваните вече не искат да учат по старому, а обучителите не бива да продължават да преподават по досегашния начин.“ 

Срещата ще се излъчва пряко във Facebook страницата на daskal.eu.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.