Tyxo.bg counter

До 8 октомври се кандидатства за Telerik Academy Alpha

Тя предлага две профилирани направления, разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript

Телерик Академия стартира кандидатстването за новия сезон за своята Telerik Academy Alpha. Тя предлага две профилирани направления, разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript, и документи могат да се подават до 8 октомври.

Кандидатите е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия, след което да се явят на входен изпит в обучителния център в София. За успешното преминаване на изпита се изискват базови познания по програмиране с езика C# или JavaScript. Подготвителни материали могат да бъдат намерени на страницата на програмата. Финалният етап от кандидатсването за програмата представлява интервю, което изследва мотивацията на кандидатите.

До сега близо 12 хил. души, обучавали се присъствено в Телерик Академия. От там допълват, че 97% от завършилите в периода 2010-2016 г. участници работят в ИТ сектора. Те се реализират във водещи технологични компании като Amazon, Google, SAP, VMware, IBM, Skyscanner, Leanplum и редица други. Възпитаници на Телерик Академия допринасят и за успеха на 20 от 25-те най-големи софтуерни фирми в България. 

Telerik Academy Alpha е най-новата програма на Телерик Академия, създадена в отговор на нуждите както на учащите, така и на бизнеса, обясняват още организаторите, допълвайки, че тя “предоставя летящ кариерен старт само за 6 месеца”. Тя предоставя на курсистите достъп до практически проекти и работна среда, близки до реалните, възможност за индивидуална работа и работа в екип.

В допълнение към технологичните курсове се организират и обучения, които развиват професионалните, личностните и комуникационни умения на участниците. Обученията се водят от опитни преподаватели и външни експерти от бизнеса с акцент върху индивидуалния подход. Лекциите се провеждат всеки делничен ден в рамките на 4 часа. 

„Всеки човек учи най-добре с различни темпо и техники. Това прави традиционния метод на преподаване, при който информацията се предава от лектор към много курсисти без възможност за своевременна обратна връзка, неефективен – коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия. – Ето защо избрахме обученията ни да се провеждат в компактни групи, в които трейнърите ни могат да влязат в ролята на ментори и фасилитатори и да персонализират своя подход спрямо нуждите на всеки участник. Така начинът на работа е по-близък до реалния в една софтуерна компания, а участниците от своя страна са много по-активни. Обучението става по-ефективно и цялостното преживяване е не само по-ангажиращо, но и по-забавно.“

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.