Tyxo.bg counter

„Космически предизвикателства” 2017 набира кадети

До 20 септември тече записването за тазгодишното издание на обучителната програма „Космически предизвикателства” (Space Challenges). Участниците в нея ще имат възможност да се запознаят на живо с водещи експерти от целия свят и да се докоснат до най-новите постижения и практики в тази област.

„Космически предизвикателства” 2017 е напълно безплатна и достъпът до нея се осъществява след попълването на онлайн въпросник. Програмата ще се провежда в продължение на шест седмици – от 25 септември до 5 ноември, в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Лекциите ще бъдат с начален час 19:00 часа. Образователната програма ще включва общо 100 часа и ще обхваща перспективни сфери като Космическо инженерство, Роботика и Изкуствен интелект, Механика и Електроника, Космически науки и Изследвания, Космически приложения, Астробиология, Космическа медицина и Предприемачество.

„Нашата мисия е да подготвим следващото поколение космически учени и изследователи, да им дадем достъп до най-добрите практики и най-напредналите технологии в тази област, да възпитаме в тях предприемчивост и любопитство към новостите – споделя Райчо Райчев, основател на програмата. – В рамките на програмата „Космически предизвикателства“ те ще натрупат ценни знания и опит, ще се срещнат с водещи експерти в областта на космическите науки и ще имат възможност да изградят собствени концепции. Космическите изследвания тепърва ще се налагат като перспективна област, която ще оказва все по-осезаемо влияние върху обществото ни и нашата цел е България да бъде успешно позиционирана в нея.“

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.