Tyxo.bg counter

Запазваме контактите си във Viber при смяна на номер или телефон

Потребителите на платформата за разговори Viber вече няма да губят данните си при смяна на мобилен номер или устройство.

Приложението идентифицира поставянето на нова SIM карта и изисква синхронизиране на контактите. Прехвърлянето на информацията е бързо, уверяват от компанията.

При едновременна смяна на мобилния номер и на устройството с такова, което работи със същата операционна система, трябва първо всички контакти от старата карта и устройство да бъдат копирани в новото, а след това да се постави новата SIM и да се активира Viber.

„Смяната на мобилния номер е обичайна, дори честа практика в някои държави, а ние искаме да осигурим на потребителите си пълна защита на чат историята им и сваленото съдържание, когато решат да направят тази промяна“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

При смяна на номера, Viber уведомява всички контакти на потребителя, за да могат те да го въведат.

Около 800 млн. потребители по света използват платформата за разговори и съобщения на Rakuten Viber, част от Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги и официален канал за комуникация на FC Barcelona.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.