Tyxo.bg counter

Седмо издание на ИТ състезанието „Аз мога тук и сега“

Състезателните направления, в които учениците се състезаваха, са „Презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове с Photoshop“, „Фотография“, „Програмиране“, „Front-end Development“ и „Linux системна администрация“.

През уикенда в Девин се проведе седмото издание на най-мащабното национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства в България – „Аз мога - тук и сега“. Състезанието се провежда от 2010 г. насам, като тази година взеха участие повече от 300 участници от над 74 училища от общо 37 населени места в страната. Всички те имаха предизвикателството в силно конкурентни условия да демонстрират уменията си за работа с компютърно базирани технологии и да реализират проекти от творчески характер.

Състезателните направления, в които учениците се състезаваха, са „Презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове с Photoshop“, „Фотография“, „Програмиране“, „Front-end Development“ и „Linux системна администрация“. За участието в състезанието не се заплаща такса, като всички материали, лекции и дискусии са напълно безплатни, благодарение на подкрепата от приятелите на голямото семейство на „Аз мога – тук и сега“.


Седмо издание на ИТ състезанието „Аз мога тук и сега“

© PCWorld България, pcworld

Преподаватели на учениците, както и експерти в едни от най-големите ИТ компании и успешни стартъпи в България, взеха участие и менторстваха в състезанието. 16-членно жури оценяваше състезателите и отлъчи победителите. Сред менторите и журито бяха Никола Вълчанов (Програмиста АД), Светлин Наков (Софтуерен университет), Елена Маринова (Мусала софт), Мартин Петков (Kiwi Design), Баяр Бекир (Изпити.нет), Георги Малчев (Xplora), Костадин Башев (Уебкод), Георги Христулев (Web Direct) и др.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.