Tyxo.bg counter

Canon създаде ново поколение CMOS сензор

Новият сензор на Canon въвежда технология за управление на експонацията, която позволява излагането на светлина на всичките му пиксели едновременно.

Canon обяви, че е разработила нов CMOS сензор, който според компанията, значително подобрява заснемането на видео изображения с високо качество без изкривявания, дори при много бързо движещи се обекти. 

Новият сензор на Canon въвежда технология за управление на експонацията, която позволява излагането на светлина на всичките му пиксели едновременно. Еволюцията на сензора използва нов процес за обработка на сигнала и нова структура на пикселите, които увеличават капацитета на всеки пиксел и намаляват шума при заснемане като по този начин камерата постига поширок динамичен обхват. 

Докато стандартните CMOS сензори използват метода на „ролетна щора“ и последователно излагат пикселите на светлината, творението на Canon експонира всички пиксели едновременно. В определени случаи, поради неедновременната експонация на пикселите, може да се получат несъответствия при обработването на сигнала и тогава изображенията на движещи се обекти могат да изглеждат размазани, а използването на светкавица да дава различни нива на яркост  в горната и долната част на изображението.  

Тъй като CMOS сензорът на Canon използва бленда за едновременна експонация, бързодвижещите се обекти като витло или бърз влак могат да запазят реалната си форма и изображението няма да бъде изкривено. Чрез способността да регистрира формата на обектите с висока степен на точност, сензорът може да бъде използван и в различни индустриални приложения, например при охранителните камери.

Системата постига значително увеличение на капацитета на всеки пиксел при трансформиране на светлината в електрически сигнал и запазването му в паметта си. Също така, чрез ефективното улавяне на светлина и оптимизираната вътрешна конфигурация на пикселите, системата постига по-голяма чувствителност с по-нисък шум и позволява заснемане на кадри с високо качество и разделителна способност, дори и при сцени с големи разлики в осветеността.  

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.