Tyxo.bg counter

Какво готви Nikon за фотолюбителите по случай 100-годишния си юбилей

Всъщност инициативите, предвидени от компанията, не са една или две, но сред най-интересните начини за отбелязване на 100-годишнината ще е пускането на ограничени партиди от знаковите фотоапарати на марката и специална фигурка на легендарния Nikon I от кристали Сваровски.

И 2017-а няма да остане без интересни кръгли годишнини във високотехнологичния бранш, но една от тях наистина заслужава отбелязване: 100-годишния юбилей на един от най-известните производители на фотографска техника – Nikon. В света на модерните технологии това е направо невероятно дълголетие, затова не е чудно, че японският производител се готви да отбележи повода с подобаващи всенародни тържества от глобален мащаб.

Освен, че са си направили специален юбилеен сайт, Nikon са предвидили и редица други интересни за фотолюбителите и феновете на марката инициативи. Според официалната информация, компанията например ще пусне в лимитирани серии специални версии на някои от своите знакови фотоапарати, обективи и бинокли, а също ми редица интересни аксесоари и сувенири. Със сигурност ще се намерят немалко фенове, които биха искали да се сдобият например със специалните версии на професионалните огледални камери D5 или D500. Първата ще се доставя с нова юбилейна брошура, а втората ще бъде оборудвана с метален корпус и паметен кожен ремък.

Сред другите предвидени аксесоари и сувенири най-много внимание привлича пресъздаденото с планински кристали Сваровски копие на легендарния фотоапарат Nikon I, излязъл на пазара през далечната 1948 г.


Какво готви Nikon за фотолюбителите по случай 100-годишния си юбилей

© PCWorld България, pcworld

В чест на своя едновековен юбилей Nikon ще предложи и набор от 25 значки, премиален кожен ремък и Nikon F апарат под формата на играчка.

Засега няма информация относно цените и сроковете на пазарна достъпност на юбилейните продукти на компанията, но от Nikon обещават да дадат такава през юни. Пълният списък на обвързаните с годишнината продукти на марката, както и подробности за тях могат да се намерят на официалния сайт на производителя. От компанията предлагат да хвърлите 1-2 очи и на направеното специално по повода кратко юбилейно видео:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.