Tyxo.bg counter

Google работи по софтуер за колективно редактиране на фотографии?

Според „източници от индустрията“, интернет гигантът готви пореден опит за покоряване на социалните медии, който ще се материализира в приложение, а може би дори в цяла платформа за съвместна работа със снимки. Засега за този проект се знае съвсем малко, но повече вероятно ще научим около конференцията Google I/O.

Редактирането на снимки отдавна не е това, което беше навремето – ако само допреди няколко години изискваше инсталирането на десктоп приложения, относително добър компютър (или поне качествен монитор) и поне базови фотографски умения и навици за обработка, сега всичко става с няколко прости жеста в уеб или директно на мобилния телефон. А изглежда скоро ще придобие и социален елемент – поне доколкото зависи от Google. Според цитирани онлайн „източници от индустрията“, интернет гигантът готви пореден опит за покоряване на социалните медии, който ще се материализира в приложение, а може би дори цяла платформа, за съвместна работа с фотографии.

Звучи интригуващо, но, за съжаление, за този проект засега се знае съвсем малко. Google пази в тайна дори имато му, какво остава за данни относно възможностите или датата за старт на услугата. До момента се съобщава само, че с помощта на въпросното приложение/платформа малки групи от хора ще могат да споделят помежду си снимки и да ги редактират колективно.    

Само по себе си, това iизглежда по-скоро като подобрена версия на споделените албуми в услугата Google Photos, разширена с различни художествени ефекти и филтри, както и евентуално с допълнителни социални функции. Като се имат предвид и последните тенденции в разработките на Google, може да се очаква също използването на модерни алгоритми за машинно обучение за разпознаване на хора и обекти, за автоматично каталогизиране и изтънчени възможности за търсене.


Google работи по софтуер за колективно редактиране на фотографии?

© PCWorld България, pcworld

По данните на цитираните осведомени източници, първоначално интернет гигантът е планирал дебюта на новата си платформа около датите за провеждане на предстоящата си фирмена конференция Google I/O – т.е. около 17-19 май. Много е вероятно и да стане точно така, но очевидно все пак ще трябва да поизчакаме, за да научим със сигурност.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.