Tyxo.bg counter

Искате ли да работите за българските носители на Оскар? Сега имате този шанс ...

Носителите на престижната награда от Академията за филмови изкуства и наука от Chaos Group разширяват своя екип в България, разказаха самите те на специално събитие за медиите. Компанията в момента има над 200 души екип в България, но продължава да търси специалисти, които ще имат възможността да работят над технологиите, използвани при създаване на специалните ефекти на филми като Game Of Thrones и Iron Man.

Началото 2017 г. ни даде много поводи за гордост и те бяха не само в последователните победи на Гришо, а и в постиженията на българските специалисти в компютърните ефекти и графиката, които получиха едно наистина световно признание – това на Американската академия за филмови изкуства и наука, която на 11-ти февруари тази година им връчи и своето престижно отличие „Оскар“ за цялостен принос в категорията „Наука и високи технологии“ за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“.

Основателите на Chaos Group Петър Митев (вляво) и Владимир Койлазов представиха наградата си и у нас.

Разбира се, става въпрос за Владимир Койлазов и Петър Митев от Chaos Group, чиито имена през последните дни неслучайно заемат водещи места в новинарските емисии на масовите медии. А вчера, двамата специалисти представиха и у нас своята заслужена награда на специално медийно събитие.


Искате ли да работите за българските носители на Оскар? Сега имате този шанс ...

© PCWorld България, pcworld

Тази награда е резултат от отдадеността и усилията, които екипът-създател на технологията V-Ray, е положил в последните 15 години“, каза по време на събитието Владимир Койлазов, главен технически директор и съосновател на софтуерната компания Chaos Group. „Изключително съм благодарен на всички творци и студиа за прекрасните произведения, които създадоха през годините чрез технологията V-Ray. Освен това бих искал да поздравя и останалите носители на наградата за наука и технологии – техните усилия разширяват границите на визуалните ефекти в киното. С нетърпение очакваме още впечатляващи филми през следващите години.“


Искате ли да работите за българските носители на Оскар? Сега имате този шанс ...

© PCWorld България, pcworld

По време на официалното представяне на наградата стана ясно също, че компанията ще търси нови специалисти за екипа си в България. Това заяви изпълнителният директор и съосновател на Chaos Group Петър Митев, според когото компанията има амбициозни цели за бъдещето и ще продължи да се развива, разкривайки „нови хоризонти в индустрията за визуализация“.

Според Митев, в момента екипът на Chaos Group в България наброява над 200 души, но ще търси още – както програмисти, така и продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството, хора с мениджърски опит за управление на дивизии в компанията, специалисти по маркетинг и продажби и др. Компанията се гордее и със своята стажантска програма, с която дава шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализацията да се развият и останат в нейния екип.


Искате ли да работите за българските носители на Оскар? Сега имате този шанс ...

© PCWorld България, pcworld

Най-вероятно вече знаете, но все пак ще припомним, че научно-изследователската и развойна дейност на Chaos Group в областта на облачния рендъринг, сканиране на материали и виртуална реалност е в основата на различни креативни подходи за разказване на истории и дигитален дизайн. Chaos Group има офиси в София, Лос Анджелис, Балтимор, Сеул и Токио, а нейната технология V-Ray помага на творци и дизайнери да визуализират своите шедьоври вече над 15 години, разширявайки границите отвъд обикновените изображения, анимация и виртуална реалност.

Технологията V-Ray е използвана в над 150 игрални филма от 2002 г. насам, включително хитови филми като „Доктор Стрейндж“ (Doctor Strange), „Дедпул“ (Deadpool), поредицата „Игра на тронове“ (Game of Thrones”) и много други.


Искате ли да работите за българските носители на Оскар? Сега имате този шанс ...

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.