Tyxo.bg counter

Колко компютърни игри могат да се направят за 48 часа?

На този въпрос ще отговорят съвсем скоро разработчици, студенти и геймъри от Пловдив и областта, които се включват в Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam, която ще се проведе на 20 януари. Събитието е отворено за всички, желаещи да се занимават с видеоигри.

Януарските студове със сигурност няма да пресекат вдъхновението на хората, чиято страст е създаването на компютърни игри. А съвсем скоро те ще имат и нова възможност за изява – на 20 януари в Пловдив ще се съберат стотици ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители, които ще се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри.

Поводът за това ще бъде четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam, което ще се проведе в Пловдивския филиал на „Технически Университет –София” в периода 20-22 януари 2017 г.

Както вероятно се досещате, Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – може би най-голямото събитие за разработка на игри в света, което се провежда едновременно навсякъде. Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие този път ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията,са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Организаторите припомнят, че Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи хора със страст в игрите. Основната цел на събитието е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.


Колко компютърни игри могат да се направят за 48 часа?

© PCWorld България, pcworld

Тази година у нас събитието всъщност ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Компании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista Ltd., Cooolbox и SiteGround подкрепят инициативата с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и ИТ център.

Още информация за Plovdiv Game Jam може да се намери както на официалния сайт на инициативата, така и в нейната Facebook страница.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.