Tyxo.bg counter

Безплатните ИТ обучения на СофтУни обхващат вече 28 града в страната!

СофтУни ще проведе своята най-масова до момента кампания за безплатни обучения по програмиране в цялата страна, обхващайки общо 28 големи и малки градове. А възможностите за курсистите на свършват до тук. Вижте по-долу какво още предлага SoftUni.

Възможностите за безплатни първи стъпки в перспективната професия на ссофтуерния инженер стават все повече и повече. Една от институциите, които предоставя такива възможности у нас е SoftUni – Софтуерният университет, който от самото си  основаване дава възможност на хиляди хора да се запознаят с основните практики и концепции в софтуерната разработка чрез своя безплатен  курс „Основи на програмирането“.  Миналата пролет СофтУни започна да провежда този курс в 11 български града, но за следващия прием образователната кампания става още по-масова. Всъшност СофтУни се готви да проведе най-масовата си до момента кампания за безплатни обучения в цялата страна, обхващайки вече 28 града, включващи както големи областни населени места, така и по-малки такива

Казано по-точно ссписъкът с градовете, където ще бъдат проведени безплатни ИТ обучения сега включва: София, Горна Оряховица, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Бургас, Варна, Пловдив, Сливен, Враца, Добрич, Плевен, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Хасково, Шумен, Видин, Кюстендил, Кърджали, Габрово, Раковски, Белоградчик, Търговище, Перник, Пазарджик, Казанлък, Карнобат.

Според официалната информация, целта на тази кампания е „не само да запознае възможно най-много хора с всички невероятни възможности, които света на технологиите им дава, но и да се бори с един от най-наболелите проблеми в държавата – огромния процент на безработица“. В случая курсът „Основи на програмирането“ служи като един безценен, но все пак безплатен поглед към света на софтуерната разработка, благодарение на който всеки обучаващ се може да се запознае с основите на програмната логика, както и с някои от базовите особености на професията на един програмист.

Освен това курсовете по „Основи на програмирането“ са подходящи за хора от всякаква възраст, без значение от това колко опит имат с технологиите, припомнят още от СофтУни. Точно това ги прави особено подходящи за целите на кампанията, които се изразяват не само в предприемане на мерки за борба с недостига на IT кадри в страната, но и с младежката безработица като цяло.


Безплатните ИТ обучения на СофтУни обхващат вече 28 града в страната!

© PCWorld България, pcworld

Предстоящите обучения ще започнат на 14-ти януари и ще продължат 2 месеца, като през това време обучаващите се се ще изучават различни теми от света на програмирането като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и много други неща. За всички желаещи организаторите дават и възможността да продължат обучението си в СофтУни чрез сертификационен изпит след курса, който ще се проведе в главната сграда на учебното заведение. Най-добре представилите се от вътрешната програма на SoftUni пък ще получават и кариерно съдействие чрез университетската мрежа от влиятелни партньори в софтуерния бизнес. 

Междувременно записването за обученията вече тече, а срокът за подаването на кандидатури е до 5-и януари.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.