Tyxo.bg counter

Могат ли ученици да научат други ученици на успех?

Могат и още как, при това, докато се забавляват от сърце, показва досегашната практика, която продължава и тази година с третото издание на “Аз, ученикът” – тийн-събитието, което отбелязва края на учебната година и началото на летния купон.

Според мъдрите хора най-добре се възпитава с личен пример. Но тази мъдрост е известна и на българските ученици, които отново ще имат възможност да се включват в едно от най-интересните събития за младежи - за трети пореден път в края на учебната година се задава събитието за тийнейджъри - “Аз, ученикът“. Този форум ще събере на едно място най-активните и мотивирани ученици на България, които ще разкажат за своите успехи на връстниците си.

Аз, ученикът

Тази година събитието ще мине под надслов “Искам повече. Мога повече” и ще се състои на 20-ти юни в Синдикален дом на бул. Мария Луиза 106в столицата от12:30 до 16:30 часа. Входът е свободен за всички желаещи след задължителна предварителна регистрация на сайта на инициативата, където има и подробна информация за нея. Освен това тази година за пръв път на събитието ще има жестов превод.

Презентации на ученици, работилници за развитие на умения, стена за катерене, уроци по предприемачество и танци са само част от активностите и забавленията, които ще се случат на 20-ти юни. Програмата на “Аз, ученикът”предвижда също два блока с презентации на успешни младежи, които ще разкажат за своите постижения в сферите на предприемачеството, лидерството, социалните и граждански инициативи, танцовото и музикално изкуства. 

През почивката посетителите ще имат възможност да разгледат информационни щандове на организации, предоставящи безплатни консултации за кариерно ориентиране, кандидатстване в университет и възможности за летни лагери. За любителите на технологиите, пред залата дори ще има стена за катерене и демонстрация на 3D принтиране. Посетителите ще могат да избират още между работилници за развиване на предприемачески умения, бърз урок по езика на глухонемите, хип-хоп танци и други.

Сред презентаторите на събитието са:

  • 15-годишниятМино Караджов, който заедно със съученика си МиткоПлачков разработва иновативна детска площадка за генериране на електричество;
  • 18-годишната Милка Стойчева, която заедно с отбора си по дебати,успява да събере 30 000 лв., за да финансира пътуването и участието им на финалите на международното състезание по науки и дебати, World Scholars' Cupв САЩ.
  • 13-годишната Ива Ненова, която по собствена инициатива и заедно съссвоя съученичка организира голям благотворителен концерт, за да събере средства за борба с рака; Марио Мишев, един от основателите на популярния сайт Българска история.

Полудневното събитие за тийнейджъри се организира от Фондация “Мечти в действие – WishBOX” и образователния сайт Уча.се (www.ucha.se). Благодарение на спонсорство на VIVACOM, събитието ще е напълно безплатно за учениците, a от Aladin Foods ще осигурят и хапване в почивката за всички посетители. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.