Tyxo.bg counter

Домът на хумора и сатирата в Габрово представя Радикалните игри на Molleindustria

Продуктите на La Molleindustria са едно истинско превъплъщение на сатирата в света на електронните игри

От 29 март до 30 май в зала 6 в Музея на хумора и сатирата в Габрово ще бъдат представени Радикалните игри на Molleindustria. Откриването на интерактивната изложба за малки и големи е в 17:30 часа.

Сред представените игри ще има такива, които си поставят за цел да въвлекат играчите в сериозните теми от ежедневието, които при обичайните обстоятелства често предпочитаме да заобикаляме. Един от най-емблематичните автори в тази сфера е Паоло Педерчини, по-известен с дългогодишния си проект La Molleindustria. Неговите радикални игри съчетават сарказъм, ирония, алегория и други литературни похвати, за да постигнат един резултат, който може едновременно да разсмее, натъжи и ядоса аудиторията.

Като цяло, игрите на La Molleindustria са едно истинско превъплъщение на сатирата в света на електронните игри. Те засягат теми от целия спектър на съвременното ежедневие. От глобални теми като енергийната мафия и съвременните войни, през страсти като религия и половите роли в обществото, до битови дерзания като кариерно развитие и малките радости в живота.

Самият Паоло Педерчини е разработчик на игри, куратор и педагог. Той преподава продукция на дигитални медии и експериментален дизайн на игри в Училището по изкуствата в Университета Карнеги Мелън. От 2003 г. работи под името "Molleindustria", създавайки провокативни игри, насочени към проблемите на социалното и екологичното правосъдие, религия, труд и сексуалност.

 

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.