Tyxo.bg counter

Hearthstone: The Witchwood ни потапя в омагьосаната гора с нови умения и 135 нови карти

Броени дни ни делят от пролетта и освен цъфнали дървета и сенна хрема, тя ще ни донесе първия експанжън за Hearthstone - The Witchwood. Тази добавка ще отбележи и началото на годината на Гарвана - това ще сложи край на всички декове от 2016-а година, които ще напуснат Standard.

Новият сет ще включва 135 нови карти, някои от които ще представят нови стилове на игра, според Blizzard. Както при последните два експанжъна, тук играчите също ще получат безплатно соло съдържание. Официалната информация от Blizzard не съдържа точна дата на премиера, но ако трябва да съдим по последните две години, трябва да очакваме The Witchwood в началото на април.

Разбира се, това което интересува феновете най-много, са новите типове карти. Първият от тях е Echo - той позволява да бъдат изиграни неограничен брой копия от дадена карта, стига маната да го позволява. В примера на Blizzard е показано създание с цена 3 мана, което притежава Echo, което автоматично го праща към по-късния етап на играта.


Hearthstone: The Witchwood ни потапя в омагьосаната гора с нови умения и 135 нови карти

© Мариян Славов, pcworld

Вторият тип е Rush - това умение позволява на създанието да атакува в същия ход, в който е поставено на игралното поле (по подобие на Charge), но само други създания. Накрая идва Worgen (върколак) - картите с това умение се променят, докато седят в ръката на играча. 

Официалният трейлър, пуснат от Blizzard, показва и няколко нови легендарни карти, които трябва да доведат до нови декове с нова механика. Една от тези карти намалява цената на умението на героите до 1 мана, ако имате само карти с четна мана стойност. Друга ъпгрейдва въпросното умение, ако имате в дека си само нечетни карти. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.