Tyxo.bg counter

Total War: Arena - дата на излизане, платформи, геймплей

Играта съдържа елементи на RTS и MOBA, като войници и генерали от цялата човешка история мерят сили в 20 битки

Новата Total War: Arena вече навлезе в своята отворена бета фаза и предлага уникално мултиплейър изживяване, което можете да откриете на много малко места. Играта съдържа елементи на RTS и MOBA, като войници и генерали от цялата човешка история мерят сили в 20 битки.Кога ще бъде пусната официално?

Официалната дата на излизане на Total War: Arena все още не е обявена, но играта в момента е в отворена бета версия и всеки може да я изтегли и да я пробва абсолютно безплатно. Освен това, всеки напредък в реално време, постигнат в нея, няма да бъде нулиран при пускането на официалната версия, което превръща сегашната бета версия в своеобразен "лек старт". Играта и към момента е в чудесно състояние и носи изключителна наслада. За да се уверите в това, просто отидете на сайта на Total War: Arena, създайте си безплатен акаунт и изтеглете играта.

За какви са платформите е пригодена в момента?

Настоящият фокус на Total War: Arena пада върху персоналните компютри. Като се има предвид, че в създаването на играта са въвлечени Creative Assembly, SEGA и Wargaming, трудно може да се каже дали играта някога ще се появи във формат за игрални конзоли. Но като се има предвид, че Creative Assembly са изцяло насочени към настолните компютри, надали скоро любителите на конзоли ще могат да се порадват на новata Total War, освен ако изведнъж не придобие огромна популярност. В същия момент обаче, фактът, че основното заглавие на Wargaming - “World of Tanks" - намери своя път в тази посока, говори, че все пак няма да е изненада това да се случи и с Total War.

Какво да очакваме от Total War: Arena?

В общи линии Total War: Arena е отборна стратегия за игра в реално време (RTS), която взаимства много от механизмите на онлайн мултиплейър бойните арени (MOBA). Ако ви е трудно да си представите точно какво имаме предвид, няма да ви се сърдим за това, защото това е уникална концепция, която работи много добре.

Преди да влезете в игра, трябва да си изберете командир и три вида войници.

В играта има няколко различни фракции, включително гърци, римляни и варвари, всеки от които има своя собствена селекция от командири, в които можете да се превъплътите. На бойното поле римляните разчитат на известни командири като Юлий Цезар и Германик, гърците имат спартанеца Леонидас, а варварите са водени от емблематични лидери от цяла Северна Европа като Боудика например.

След като вече имате пълководец, трябва да си изберете три типа единици, които да разположите на бойното поле. Изборът е повече от богат - мечоносци, копиеносци, кавалерия, стрелци с лъков и прашки, артилерия, единици, които контролират военни кучета и, ако играете с картагенците, дори и слонове.Total War: Arena - дата на излизане, платформи, геймплей

© Иван Гайдаров, pcworld


Вашите командири имат специални умения, които можете да използвате по време на битката, за да повишите силите на вашите войски.

Влизате в игра с още 19 души, като формирате два отбора от по 10 играча. Всеки от тях конторлира своите три отряда, а отборът има база, която трябва да защитава. За да стигне до победата, вашият отбор трябва или да избиете всички единици на противника, или да превземете базата му.

Работата в екип е от решаващо значение, тъй като от вас се изисква да защитавате съюзниците си, за да могат те да ви помогнат на свой ред в друга ситуация. Стрелците трябва да стоят близо до своите братя по оръжие, за да не бъдат смазани от кавалерията на врага. Отрядите за близък бой трябва да са преградна стена пред ордите, решили да посекат стрелците ви, а самите стрелците трябва да защитават своята пехота от вражеските далекобойни групи. Слоновете нямат нужда от никаква защита, но пък за сметка на това всички други трябва да се пазят от тях в бета версията, но този баланс тепърва ще бъде калибриран.

Изисквания:

Операционна система: Windows 7, Windows 8, Windows 10

 Процесор (CPU): Intel Core i3-550 or AMD Phenom II x4 945

Памет (RAM): 2 GB

Видеокарта: Nvidia GeForce GTS 450 or AMD Radeon HD 5750

Звукова карта: DX9 compatible

Свободно място: ~8 GB

Скорост на интернет връзката: 256 Kbps

Клавиатура и мишка

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.