Tyxo.bg counter

Cyan подготвя проект, свързан с Myst

Класическите куестове в момента се намират в състояние на клинична смърт, но официалното съобщение от Cyan може да подейства като електрошок за този жанр. Компанията подготвя проект, свързан с култовото заглавие Myst. В сряда в Twitter акаунта на компанията започнаха да се появяват съобщения в традиционния стил на Myst. Едно от тях гласеше: "Може би краят все още не е написан...".

Съобщението беше последвано от изображение на Myst Island книга със залепена бележка и цифрата 25. По-запознатите от вас най-вероятно се досещат, че става дума за 25 годишнината на Myst. Повече детайли засега няма, за съжаление. Най-очевидната хипотеза е, че Cyan подготвят поредния Remaster на стара игра от поредицата - повечето класически заглавия от тази линия не вървят особено стабилно на модерните машини, така че ъпдейт с малко добавено съдържание и може би нов край, звучи напълно логично.

Друга теория предполага, че става дума за ремастерирани версии на Myst III и IV, които не могат да се намерят легално от години. Да се надяваме, че скоро Cyan ще повдигнат още завесата и куестовете ще изживеят втора младост.


Cyan подготвя проект, свързан с Myst

© Мариян Славов, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.