Tyxo.bg counter

EA предлага безплатно Dead Space в Origin

Разчленявайте извънземни все едно е 2008 г.

Програмата “On the House” на EA (Electronic Arts) през годините е предлагала на геймърите безплатно да добавят към колекциите някои наистина качествени игри. 2017-та обаче се оказа скучна. След като миналия януари компанията “почерпи” играчите с Mass Effect 2, през останалата част от годината от там заложиха на по-нишови заглавия като Syberia II, някои откровено недодялани такива (Dead in Bermuda), както и няколко повторения (Medal of Honor: Pacific Assault и Plants vs. Zombies вероятно за стотен път).

Сега отново имаме силно начало на годината. От известно време EA са пуснали за безплатно сваляне своя хит отпреди 10-ина години Dead Space. Редно е да се отбележи, че заглавието вече пускано безплатно през 2014 г., но от тогава вече мина доста време.

Въпреки вече достойната си възраст Dead Space си заслужава да бъде изиграна, ако по някакъв начин сте я пропуснали през 2008 г. Една от основните механики в играта – възможността да разчленявате противниците си, променяйки начина по който ви атакуват все още е нещо уникално. 

Също така Dead Space е много добре направена сървайвъл игра с изпипана атмосфера. За разлика от повече екшън ориентираните си продължения, оригиналът все още предлага образцов геймплей по отношение на напрежението и необходимостта от спестяване на мунициите, особено при по-високите нива на трудност.

Заглавието бе хит през 2008 г., но се представя съвсем адекватно и сега, почти десетилетие по-късно. Няма как да не си припомним и да не съжалим за порешния път, по който поредицата бе насочена в последствие...

За да се възползвате от промоцията, трябва да сте регистриран(а) в системата Origin на EA, откъдето можете да добавите Dead Space към виртуалната си колекция. Имайте предвид, че “On the House” заглавията са безплатни само за определен период. Ако в рамките на такъв обаче си свалите играта, то тя завинаги става част от колекцията ви.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.