Tyxo.bg counter

Uncharted и God of War вече могат да се играят на PC с емулатор

Преди време споделихме мнението, че PC геймингът е по-добър от конзолния, но все още има няколко заглавия, които остават ексклузивни за дадена конзолна платформа - като Uncharted например или Gran Turismo. За такива случаи съществува емулацията - специален софтуер, който позволява тези игри да бъдат пускани на компютър. Оставяйки настрана правно-етичния въпрос дали това е легално, морално и прочее, имаме добри новини.

Момчетата, които стоят зад PS3 емулатора RPCS3, съобщиха, че са напреднали доста с подкарването на PS3 заглавия на своя софтуер. Обясненията са доста технически, но крайният резултат е, че Uncharted вече може да се играе на PC. Подобрения са направени и при игрите Ratchet & ClankGod of WarLittleBigPlanet и Gran Turismo.

Разбира се, "може да се играе" е доста разтегливо понятие, когато говорим за емулация. Повечето от тези игри все още вървят отчайващо бавно и са пълни с бъгове - счупени сенки и текстури, често изхвърляне от играта и забиване на места. Въпреки това, емулирането на сложната PS3 архитектура е сложна задача и новините от RPCS3 са добри. Съвсем скоро ще дойде време, когато ще имаме достатъчно мощни компютри и добър софтуер, за да играем всичко на PC. Дотогава, ако изпитвате носталгия по определено заглавие, можете да намерите конзоли втора употреба на доста добри цени.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.