Tyxo.bg counter

Разширението на Civilization VI ще позволява завладяване на градове без войни

Октомври мина без традиционния експанжън за последното издание на Civilization. Обикновено поредицата получава по две разширения, излизащи през есента. Този път обаче феновете ще трябва да почакат още няколко месеца – Civilization VI: Rise and Fall ще види бял свят на 8 февруари 2018 г. 

Задаващият се Rise and Fall е малко странен продукт. Предишните заглавия излизаха без някои гейм механики, които след това бяха добавяни с въпросните разширения. Civilization V: Gods and Kings например добави религии и електронен шпионаж – възможности, които присъстваха в предишните поколения. 

С шестото издание на стратегията разработчиците от Firaxis предприеха различен подход, включвайки всичко в базовата игра. Разбира се, не всичко бе идеално, но нямаше очевидни дупки, които да са очевидно оставени за запълване на по-късен етап.

В такъв случай обаче, какво предлага Rise and Fall? Заглавието не експанжъна е свързано със Златните и Тъмните векове. Вашата империя може да попадне в някой от тези периоди. В първия случай това означава определени бонуси като лоялност на градовете. Предварителното постигането на определени важни събития ще стартират Златен век.

Изоставащите пък ще потъват в тъмни епохи, при които нещата ще се случват по -трудно (все пак, без трудността да скача до небесата). Бонусът тук е, че при изплуване на повърхността след такъв период, играчът ще бъде възнаграден с потенциална Героична епоха (троен Златен век, както я описват самите Firaxis).

Новата система за лоялност на градовете ще е ключова функция. Тя ще позволява дори “завладяване” на градове без военни действия. В предишните заглавия това можеше да стане чрез изпреварване на съперниците при културното развитие. Лоялносстта в Civilization VI: Rise and Fall явно ще е нещо подобно.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.