Tyxo.bg counter

Гейм състезание на Пловдивския технически панаир

Известни състезатели по електронни спортове от България и Балканите ще събере Let's Play на шестдневен фестивал, който ще се проведе по време на Международния технически панаир от 25 до 30 септември

За пръв път в рамките на Есенния панаир в Пловдив ще се проведе международно гейминг състезание. Надпреварата ще събере играчи от България и Балканите и ще се излъчва на живо от модерно телевизионно студио, за да могат любителите да видят всички схватки, подчертават организаторите от GplayTV.

Посетителите ще могат да изпробват богат асортимент от видео игри, ще се състезават за награди помежду си или срещу свои любимци – професионални геймъри. Феновете на най-известните български личности от интернет пространството ще имат възможност да се срещнат с тях.


Предвидени са още демонстрации на очила за виртуална реалност, шофьорски симулатори и други атракции.


Гейминг индустрията вече формира пазар с обем над 90 млрд. долара в световен мащаб и още 252 млн. долара в бизнеса с електронни спортове. Тяхната аудитория надхвърли 225 млн. души, коментират от Пловдивския панаир. Състезанията съперничат на най-големите музикални и спортни прояви, а в YouTube геймингът събира повече гледания от новините, филмите и образователните материали, взети заедно, сочи статистиката.

Междувременно виртуалната реалност и 3D технологиите в игрите имат водеща роля в цифровизацията на икономиката и на обществото, твърдят експерти. “Това е причината те да намерят място и в Международния технически панаир, който е най-престижната технологична среща на Балканите”, обясняват още организаторите.

В неговото 73-то издание отново ще бъдат демонстрирани върхови иновации от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Освен международното гейминг състезание, нови инициативи са секцията „Галерия Имоти“ и експозицията на тежка строителна механизация.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.