Tyxo.bg counter

Историята на страната ни оживява в нова българска игра - Pillars of History

Екипът на "Трайтън студиос" се заел с амбициозната задача да приложи данните от стотици исторически извори за живота на всички народи на Балканите, за техните социални, икономически, битови и културни взаимоотношения, опитвайки се да създаде не просто интригуващо RPG заглавие, а и обучителна програма, която под формата на игра да дава знания на изкушените от историята.

Тази година националният ни празник беше съпроводен с повод за гордост и от света на видео игрите. Във всеки случай, именно Денят на Освобождението на България беше избран от едно малко българско студио за представянето на един голям и определено доста амбициозен гейм проект. Той се нарича "Pillars of History" и представлява историческо RPG заглавие, базирано върху историята на България и Балканите.

Проектът е насочен към всички изкушени от историята и наред с невероятните приключения разкрива миналото на балканските народи в периода след 700 г., разказват създателите на играта. Периодът, в който се развива "Pillars of History" е изключително благодатен на историческа информация за младата по това време Българска държава. Именно това прави този роден проект нещо различно от просто поредната компютърна игра. Всъщност екипът на "Трайтън студиос" се е заел с амбициозната задача да използва данните от стотици исторически извори за живота на всички народи на Балканите, за техните социални, икономически, битови и културни взаимоотношения, така че да създаде не просто интригуващо RPG, а обучителна програма, която под формата на игра да дава знания на изкушените от историята.


Историята на страната ни оживява в нова българска игра -  Pillars of History

© PCWorld България, pcworld

Чрез уникална поредица от факти, поставени в сюжетните линии на играта, "Pillars of History" ще дава огромно количество полезна информация, обещават ентусиастите от "Трайтън студиос" - Еньо Зяпков, Иван Фортунов, Радостин Стойчев и Божидар Бакев. Интересен и показателен за намеренията на екипа факт е, че за разработката на проекта четиримата основатели на студиото са провели 6 месечно предварително проучване и са привлекли двама забележителни консултанти. Това са историкът Светлозар Теохаров, участвал в екипа на проф. Николай Овчаров по време на разкопките на Перперикон, и Милен Николов, директор на Регионален Исторически музей – Бургас.

Винаги сме твърдели, че историята е много по-интересна от фентъзито, защото е пълна със събития, които сега биха ни се стрували невероятни особено по начина, пресъздадени от древните хронисти. Затова смесихме впечатляващи истории, интригуващи исторически факти и умопомрачителния екшън на компютърните игри“, коментират от студиото.

Всичко това звучи не само интересно от гледна точка на гейминга, но и като достойна за уважение родолюбива мисия. Затова очакваме с интерес скоро да научим повече за разработката на играта Pillars of History. Засега повече информация за нея има на официалната страница на "Трайтън студиос" и във Facebook страницата на играта.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.