Tyxo.bg counter

Колко голям може да бъде светът в игрите? Вижте No Man’s Sky

Космическият симулатор No Man’s Sky вероятно ще постави световен рекорд по големина на открития виртуален свят, който предлага за изследване.

На изложението за електронни забавления Е3 2015 както винаги има безчет анонси за всякакви игри, но тези със статут на изненади като че не са кой знае колко много. Все пак има и такива и, ако трябва да изтъкваме предпочитания, определено ще заложим на No Man’s Sky. Това е една от онези редки игри, които изскачат сякаш от нищото (може би защото досега разработчикът й Hello Games има само две световно неизвестни гейм заглавия), но веднага приковават вниманието. Нищо чудно, че някои от презентациите посветиха на този проект толкова внимание, колкото и на далеч по-известните и дългоочаквани гейм разработки.

Има защо да е така.  Играта No Man’s Sky е трудна за словесно описание, но в общи линии може да бъде определена като космически аналог на Euro Truck Simulator, само че в гигантски мащаби. Дари определението в случая е доста слабо, защото играта дава възможност да прекарате в креслото на космическия си кораб неопределено време, изследвайки безчет планети.

Мащабите на Вселената в играта действително поразяват. Във всеки случай, едва ли някой е създавал нещо подобно преди появата на No Man’s Sky. По време на демонстрацията си в рамките на шоуто разработчикът показва буквално хиляди звезди във виртуалния свят. Със сигурност някои от световете в тези системи още не са били посещавани … а може би ще има и такива, които никога няма да бъдат посетени …

Но по-добре вижте сами за какво става въпрос:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.