Tyxo.bg counter

Apple подготвя достъпна колонка с марката Beats

Новият продукт ще е значително по-евтин от Apple HomePod.

Apple възнамерява да пусне на пазара по-евтина версия на своята умна колонка HomePod, твърдят източници в интернет. Интересното е, че тя ще бъде брандирана с марката Beats (купена през 2014 г.), а не с тази на Apple.

Твърди се, че говорителят ще попада в бюджетната категория (поне според разбиранията на Apple) и ще струва 199 долара. За сравнение, споменатата HomePod (на снимката) струва 349 долара.

Според анализатори именно високата цена на последната са сред основните причини за разочароващите ѝ продажби. Вероятно това е и подтикнало разработчиците да предложат на пазара нещо по-достъпно в същата категория. През април бе съобщено, че за три месеца колонката е успяла да заеме 10% от продуктовата ниша, докато конкурентните предложения на Google и Amazon се радват съответно на 24% и 73%.

Apple HomePod си навлече критики и заради по-ограничените си възможности и заради фокусираността си към iPhone. Също така някои от заявените предварително функции отсъстваха при старта на продажбите. Не е изключено всичко изброено да бъде взето предвид при разработката на продукта на Beats. 

Допълваме, че HomePod не се доставя официално в България.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.