Tyxo.bg counter

Facebook ще създаде собствена криптовалутаНовините в света на технологиите се движат по-бързо от всякога, както и самите технологии. Миналия вторник се появи информация, че Facebook са създали собствено блокчейн подразделение, а сега слуховете в технологичните среди са, че социалната мрежа иска да създаде собствена криптовалута. Идеята е да бъде внедрена блокчейн технологията във Facebook с цел разплащания директно в мрежата. 

Говорител на Facebook, попитан за коментар, не отрече плановете за създаване на криптовалута, но подчерта, че те са още в много ранен етап. "Както много други компании, Facebook търси начин да се възползва от блокчейн технологията", пише в официален мейл. "Малкият екип, който ще се занимава с това ще проучва различните потенциални ползи от тази технологи. Това е всичко, което можем да споделим".

Липсата на подробности няма да спре спекулациите - много технологични анализатори вече предположиха, че ZuckerCoins ще се присъединят към вече доста богатото портфолио от криптовалути, а 2 милиарда потребители могат да направят чудеса с идеята за децентрализирана система. Новината е също така още един признак, че криптовалутите имат сериозен потенциал и надали ще престанат да съществуват в близко бъдеще.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.