Tyxo.bg counter

Стартират продажбите на "самостоятелния" шлем за виртуална реалност Oculus Go

Устройството не се нуждае от смартфон или компютър, за да работи.

Принадлежащата на Facebook компания Oculus обяви, че пуска в продажба на шлема за виртуална реалност (VR) Oculus Go, обявен през октомври миналата година. Най-важната му особеност е неговата независимост от смартфони, компютри и други устройства. Всичкият необходим хардуер вграден в самия него. 

Oculus Go е оборудван с екрани с резолюция 2560 на 1440 пиксела и аудиосистема с пространствено звучене. Предвиден е и 3,5 мм аудиожак за използване на слушалки по избор. Шлемът е базиран на процесора Qualcomm Snapdragon 821.

От компанията отбелязват, че за старта на продажбите вече са достъпни над 1000 единици съдържания – както игри, така и други приложения.

Oculus Go може да бъде купен от 23 страни (България не е сред тях). Налице са две версии. Тази с 32 GB вградена памет струва 199 долара, а с 64 GB – 249 долара. При тези цени този продукт е един от най-достъпните самостоятелно работещи VR шлемове на пазара.

Припомняме, че Oculus Go се произвежда от Xiaomi, като на някои пазари шлемът ще се продава именно под марката на китайската компания. Не е изключено у нас устройството да дойде именно с логото на Xiaomi.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.