Tyxo.bg counter

Новият Apple Pancil ще може да измерва 3D обекти

Тази седмица от Apple получиха два нови патента. Според слуховете компанията се опитва да подобри Apple Pencil за излизането на предстоящите iPad модели, така че е възможно описаната в патентите технологии скоро да бъдат разкрити. Ето какви точно са патентите и какво всъщност означават.

Apple Pencil със сменяеми модули

Първият патент е свързан с модулите на Apple Pencil, които могат да се заменят, като начин за промяна функционалността на устройството. Първата и най-очевидна полза е животът на батерията. Ако батерията на Apple Pencil се изтощи, то може просто да се постави допълнителен модул и така да се получи напълно заредено устройство. Освен това в патента се описва, че модулът може да има малък дисплей, показващ графична информация или виртуални бутони.

Използване на Apple Pencil за измерване на обекти

Вторият патент е свързан с използването на Apple Pencip за измерване на обекти в реалния свят, а не само такива на дисплея. Патентът описва изчисляването на данните за местоположението, използвайки ускорение, насоченост на устройството и други. В патента също така се отбелязва, че устройството може да бъде използвано за създаване 3D илюстрация на база на данните за позицията.

Ще бъде доста интересно да се видят тези нови функции в новия Apple Pencil. Потребителите обаче трябва да почакат, за да видят дали те наистина ще се появят на пазара.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.