Tyxo.bg counter

Алтерко Роботикс представи първия в света часовник с възможност за видео разговори

Детският часовник MyKi Junior, умната камера Shelly Eye и умният сензор Shelly Sense се присъединяват към продуктовата линия на компанията по време на MWC

Българсата компания Алтерко Роботикс представи последните си IoT разработки по време на най-голямото събитие за мобилни технологии – Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC). Компанията демонстрира трите иновативни попълнения на продуктовата си линия – новия модел на смарт часовника за деца MyKi Junior и умните устройства за дома Shelly Eye и Shelly Sense.

MyKi Junior

Новият модел MyKi Junior има всички предимства на своите предшественици - MyKi Watch и MyKi Touch - както и допълнителни екстри. Устройството използва 3G и, както всички модели MyKi досега, работи със SIM карта, като служи едновременно за GPS, GSM и часовник и помага на родителите да са винаги информирани за локацията на децата си през безплатно мобилно приложение.

 

 

Новост при MyKi Junior е, че е първият в света часовник, който позволява видео разговори между детето и родителя. Чат функцията допълнително дава възможност за изпращането както на гласови и текстови съобщения, така и на картинки и емотикони. Освен това, MyKi Junior e единственият умен часовник за деца на пазара, който предлага връзка между самите деца, носещи такова устройство. Всички малки притежатели на часовника ще могат да се свързват един с друг както чрез гласово и видео обаждане, така и със съобщения.

Часовникът включва и полезни апликации като калкулатор и тракер на активността. За първи път има и вградени няколко игри, но времето за игра може да се контролира от родителя в апликацията.

Нови продукти Shelly

По време на MWC 2018 българската компания също така демонстрира и най-новите IoT решения от продуктовата си линия за автоматизация на дома Shelly. Това са интелигентните устройства Shelly EYE и Shelly Sense, които се грижат за комфорта и безопасността не само на жилището, но и на офиса.

Shelly EYE е изцяло безжична смарт камера, която позволява на потребителите да наблюдават всичко, което се случва в дома им, чрез специално мобилно приложение. Благодарение на вградената и прецизна технология, продуктът изпраща известие и HD видео до вашия смартфон веднага щом отчете движение, като така осигурява 24/7 контрол над случващото се в жилището ви. Shelly EYE засича звукови сигнали и дори при пълен мрак предава видео с добро качество благодарение на своята инфраред технология от последно поколение. Клиповете се запазват безплатно в облака за 168 часа, давайки ви време да ги прегледате в удобен за вас момент и независимо от това къде се намирате. Камерата е с 3G модем и батерия, както и със слот за SD памет.

Shelly Sense пък е умен сензор, който прецизно отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на мобилния ви телефон.

В основата на всичко, което правим, стои желанието ни да създаваме уникални разработки, които да улесняват ежедневието на хората, като винаги се стремим да вдигаме летвата. Именно това е идеята и на новите ни продукти. Например MyKi Junior цели да подари на родителите спокойствието да знаят винаги къде са децата им, а пък на децата – да осигури повече свобода. С него вдигаме летвата и като функции, и като таргет – часовникът вече е подходящ и за тинейджъри“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.