Умните часовници набират скорост и макар днешните устройства да са доста компромисни, това не спира компаниите да проектират нови и нови модели. Fitbit сподели в понеделник, че планира цяла гама от устройства за 2018-а година, включително евтин вариант на Ionic, насочен към масовия потребител. Сега Wareable смятат, че имат първите снимки на устройството, което трябва да се появи на пазара през пролетта. 

Компютърно генерираните изображения показват часовник със същия дизайн като повечето Fitbit флагшип устройства, но с по-малък и квадратен корпус. Според вътрешни източници компанията е била притеснена, че Ionic не е допадал на дамите, които го намирали за лишен от стил. Новото устройство е проектирано с цел да поправи този пропуск - то е по-малко, по-тънко и ще има много цветови опции.

Смята се също така, че новият часовник трябва да замени Blaze в портфолиото на Fitbit и може да носи името Blaze 2. Що се отнася до хардуерните спецификации, детайли не са известни, но е ясно, че няма да има наличен GPS модул с цел по-изгодна крайна цена. Устройството ще бъде водоустойчиво до 50 метра и ще включва сензор за измерване на кислорода в кръвта. Разбира се, както всички подобни слухове, примайте информацията със здравословна доза скептицизъм.