Tyxo.bg counter

Samsung представи SSD моделите 860 EVO и 860 PRO официално в БългарияАко преди 5 години ми бяха казали, че ще има достъпни и бързи SSD за всички и най-вече за геймърите, най-вероятно щях да се изсмея. Темпът на технологиите през последните 2-3 години обаче се ускори значително и хитринки като VNAND направиха твърдотелните носители по-издръжливи, с по-голям капацитет и най-важното - по-достъпни.

Напълно в потвърждение на казаното по-горе, днес Samsung официално показаха в България новата си серия SSD - 860 EVO/PRO, за която вече писахме. На интересно събитие журналистическата гилдия бе призована да смени дисковете на лаптопите си с модели от въпросната серия, за да бъде демонстрирано колко лесно става това.

На практика спецификациите на тези дискове са ясни и от предходния ни материал - те осигуряват чудесно бързодействие и безпрецедентен брой записи. Моделите идват в различни обеми, като най-малкият е 250GB, а най-големият - 4TB. Скоростите на четене/запис за EVO и PRO са респективно 550/520 MB/s и 560/530MB/s.

Сред подобренията спрямо предходната серия 850 е и новият контролер MJX, който освен че осигурява добри скорости, има подобрена поддръжка в Linux. Новите серии вече се продават в България и са чудесна опция за всички геймъри, но и не само - както знаем, дискът е най-голямата тапа във всяка компютърна конфигурация и поставянето на SSD може да ускори осезаемо всяка система. SSD за народа - какво по-хубаво?


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.