Tyxo.bg counter

Amazon ще произвежда свои AI чипове, за да подобри Alexa

Компанията следва стъпките на Apple и Google.

Amazon създава свои собствени AI чипове, които ще могат да се използва във всички устройства с Alexa, включително Echo. Това ще позволи на виртуалния асистент да отговаря по-бързо на потребителите, тъй като софтуерът за разпознаване на реч ще бъде добавен директно в устройствата.

Към момента, когато потребителят зададе въпрос на Alexa, има забавянето, тъй като виртуалният асистент трябва да се свърже с облака, за да разшифрова запитването. Макар че Echo устройствата ще продължат да разчитат на облака за по-сложните запитвания, добавянето на разпознаване на реч ще позволи на Alexa да изпълнява по-простите задачи без забавяне, като проверяване на часа.

Още през 2015 Amazon придоби компанията Annapurna Labs и оттогава бавно започна да произвежда собствени процесори. Беше само въпрос на време, преди да реши да създава и произвежда чипове за своите собствени нужди. Освен това от Amazon наеха инженери на чипове за Amazon Web Services, което може би е знак, че скоро ще се насочат към създаването на собствени чипове за тези центрове за данни.

Трябва да се отбележи, че Google и Apple също разработват свои собствени AI чипове, като Google ги използва да поддържа услуги като Street View, Photos, Search и Translate. Amazon всъщност е последната компания, която се насочи в тази посока. Но все още предстои да се види дали чиповете ще постигнат желаното от компанията представяне.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.