Tyxo.bg counter

Умните устройства свиват продажбите на швейцарски часовници

Продажбите на Apple Watch са надминали тези на швейцарски часовници през последното тримесечие на 2017 г., докладва анализаторът Statista. Според изнесените данни за последните месеци на миналата година Apple е доставила с 2 млн. повече умни часовника спрямо аналогичния период на предходната като техният брой е достигнал 8 млн. Междувременно износът на часовници от Швейцария се е свил около 200 хил. бр., достигайки 6,8 млн.

Според Canalys последната четвърт на 2017-та е била най-успешната за Apple Watch до момента. За цялата минала година компанията е доставила 18 млн. такива устройства – с 54 на сто повече спрямо 2016-та. Ключови за ръста са били устройствата от трето поколение, формирайки почти половината от продажбите.


Умните устройства свиват продажбите на швейцарски часовници

© Александър Главчев, pcworld

Сегашните резултати не означават непременно, че нещата ще останат такива и занапред, но самият факт че една компания произвежда повече от цяла индустрия е доста показателен.

Някои вероятно биха изтъкнали аргумента, че става дума за продукти от различен клас и в това има резон. Несъмнено, класическите часовници в момента са по-скоро моден аксесоар, отколкото нещо друго…

Пак според Statista продажбите на швейцарски часовници са в стагнация от 2014 г. (най-силната година за тамошната индустрия до момента), като това важи за всички ценови категории.


Умните устройства свиват продажбите на швейцарски часовници

© Александър Главчев, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.