Tyxo.bg counter

Meizu търси желаещи да тестват безплатно геймърски смартфон

За съжаление акцията ще се проведе само в Китай.

Китайският производител Meizu обяви, че търси десет ентусиасти, които ще вземат участие в тестването на негов задаващ се геймърски модел смартфон. Щастливците ще получат предварително апарата Meizu E3 преди официалната му премиера, ще съставят отчети от ползването му и няма да бъдат задължени да го върнат. За съжаление обаче акцията ще се проведе само в Китай.

Според източници в интернет по дизайн и характеристики E3 ще прилича на модела Meizu M6S (на картинката горе). Ако това е вярно, то устройството ще предлага “безрамков” екран, четец за пръстови отпечатъци на страничния бутон и двойна камера. Възможно е той да е базиран на чипсета Samsung Exynos.

Засега няма официална информация за игровите характеристики на E3. Известно е само, че машината ще предлага режима Game Mode 2.0, което вероятно е доразвита опция на настоящия Game Mode в операционната система Flyme OS на Meizu. Режимът оптимизира хардуерните ресурси за постигане на максимална производителност.

Всъщност, не е съвсем ясно дали компанията позиционира E6 изключително като смартфон за игри. Възможно е това да е просто една от чертите му.

Редно е да се отбележи, че подобни “специализирани” продукти са рядкост. Преди време Acer показа подобна разработка, но до реални продажби така и не се стигна. Смартфони на Motorola пък могат да се превърщат в игрова конзола чрез специален аксесоар. Най-известният такъв геймърски продукт, разбира се, е Razer Phone.

още по темата

Идва ли краят на игралните конзоли?

Стриймингът и нуждата от мобилност са напът да променят завинаги индустрията
14.08.2018 / 08:25
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.