Tyxo.bg counter

Sony подготвя смартфон с 4K дисплей

Напоследък в интернет изтекоха няколко моделни номера на бъдещи Sony Xperia смартфони. Информацията идва от т.нар. UAProf (User agent profile), документи подавани от производителя до Open Mobile Alliance. Друг източник на “течове” е базата данни за бенчмаркове GFXBench 

Сред моделите, които се очаква да се появят през следващата година например е Sony H4233. Моделът ще предлага 6-инчов екран с Full HD резолюция (1920 на 1080 пиксела), 4GB RAM, и 64GB вградена памет. Задната камера ще е 21-, а предната 15-мегапикселова.

Sony H4133 пък ще е с 5,2-инчов Full HD дисплей, 3GB RAM и 32GB вградена памет. Това ще е устройство от среден клас, оборудвано с процесор Snapdragon 630. Очаквано, устройството ще идва с операционна система Android 8 Oreo.

В края на миналата седмица изтече информация за още две устройства – Sony HB 8116 и HB8166. Това ще са смартфони от висок клас, оборудвани 4K дисплеи (3840 на 2160 пиксела). Сред останалите функции е налице и поддръжка на Bluetooth 5.0.

Новите флагмани може и ще изглеждат по различен начин… В края на септември Кеничиро Хиби, управляващ бизнеса на Sony в Индия, съобщи в интервю за The Indian Express, че компанията възнамерява да предложи на пазара устройста в нов дизайн. Той трябва най-сетне да замени настоящата визия на продуктите на японската компания, който не е променян вече няколко години. 

Според наблюдатели една от основните причини за изоставането на производителя в областта на мобилните устройства е именно поостарелият дизайн.

Междувременно Sony постига впечатляващи успехи в сфери като безогледалните фотоапарати. В тази сфера компанията на практика е лидер, предлагайки компактни тела, с производителност на професионалните решения.

Най-силното на Sony обаче e PlayStation бизнесът. Благодарение на него компанията очаква да постигне най-високата си печалба от 1998 г. насам. За тази година от там предвиждат цели 346% ръст на оперативните приходи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.