Tyxo.bg counter

Apple подготвя свръхевтин iPad?

След като през март тази година Apple представи 9,7-инчов iPad на цена 329 долара, догодина компанията възнамерява да свали летвата още повече. Според китайски източници през втората половина на 2018-та на пазара ще се появи нейн таблет на цена 259 долара.

По данни на DigiTimes, които се позовават на източници сред доставчиците на компоненти за Apple, новото устройство отново ще е 9,7-инчово. То ще бъде сглобявано от Compai Electronics, а платките ще бъдат печатани от Compeq и Unitech.

Според източниците Apple разчита да доставя по около 10 млн. такива продукта за тримесечие.

Междувременно пазарът на таблети става все по-зрял и наситен, поради което производителите започват да усещат спадове на доставките. Това се отнася както за устройствата на Apple, така и за тези, работещи под Android.

По-малко известни производители пък изобщо напускат сегмента, пренасочвайки се към други категории. Според DigiTimes това е станало особено очевидно, след като Intel е престанала да предлага промоционални условия за свои процесори. 

Пуснатият през март тази година 9,7-инчов iPad, замени iPad Air 2. Въпреки по-яркия си дисплей новото устройство бе с 70 долара по-евтино от предшественика си. 

За да успее да предложи още по-ниска цена Apple ще използва компоненти от предишни поколения таблети. Процесорът например отново ще е A9.

За разлика от по-скъпите представители от серията, евтиният iPad не поддържа стилуса Apple Pencil и не е оборудван със специализирания Smart Connector за свързване с клавиатура или други аксесоари.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.