Tyxo.bg counter

Samsung Galaxy S9 - всички слухове на едно място

Какво знаем за следващия топ телефон на Samsung?

Galaxy S8 и S8+ безспорно са изключително постижение, както в технологичен, така и в дизайнерски план, но след представянето на iPhone X, сякаш част от славата бе отнета от Samsung. Корейците ще отвърнат на удара съвсем скоро с новото си устройство Galaxy S9, а за нас е време да съберем на едно място цялата информация, която имаме, за този бъдещ смартфон.

На първо място - от редица лийкове знаем, че Samsung S9 ще запази позицията на четеца за пръстови отпечатъци на гърба, а на снимката по-долу можете да видите, че ще има лека промяна в дизайна - скенерът ще бъде позициониран под камерата, а не до нея, както беше при S8. Предната част на Galaxy S9 ще се промени съвсем малко в сравнение с предшественика си - долната рамка ще бъде редуцирана, най-вероятно за да се доближи до безрамковия дизайн на iPhone X. 


Samsung Galaxy S9 - всички слухове на едно място

© Мариян Славов, pcworld

Следващото изтичане на информация за S9 дойде от бенчмарк тестове на телефона в Geekbench 4.2.0. Според публикувана снимка на резултатите, новият телефон отбелязва значително подобрение от S8 с постижение от 2680 точки при работа с едно ядро и 7787 в многоядрен режим. Това поставя S9 след iPhone X обаче - устройството на Apple постига 4199 и 10067 точки респективно. Струва си да отбележим, че при крайната версия на Galaxy S9 най-вероятно ще видим подобрение в резултата с около 4-500 точки - съдейки от предишни подобни лийкове.

Друга важна информация, която ни носи този скрийншот на резултатите, е модела и наличната рам памет, а те са SM-G960F и 4GB RAM. S9-ката също идва със стоково инсталиран Android 8.0 Oreo, което не е никак изненадващо. Според слухове, 4GB RAM са запазени за S9, а по-големият брат S9+ ще получи 6GB RAM. Друга разлика между двата телефона ще бъде наличието на двойна камера при плюс версията, докато S9 ще си остане само с един сензор.


Samsung Galaxy S9 - всички слухове на едно място

© Мариян Славов, pcworld

Ice Universe пък споделят информацията, че Galaxy S9 ще идва в комплект с безжични слушалки на AKG тип тапи, което води след себе си предположението, че и Samsung са решили да зарежат 3,5-милиметровия жак за аудио. Имаше и друг слух, който циркулираше в интернет пространството - че Samsung ще заложат на нов начин за охлаждане - чрез кондензация и изпарение, за разлика от конвенционалния метод с метални тръби, отвеждащи топлината. По-късно обаче стана ясно, че тази технология не е напълно готова за смартфоните и ще я видим към средата на 2019-а.

Което ни води и до последната информация, която ни е известна за Galaxy S9 и S9+, а тя е датата на премиера на устройствата. Новината е добра за всички, които чакат с нетърпение устройствата, те трябва да се появят на бял свят през февруари 2018-а. Като бонус в тях ще има допълнителна система за сигурност - предполага се, че освен пръстовия скенер, телефоните ще разполагат с 3D камера по подобието на iPhone X.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.