Tyxo.bg counter

Два нови смартфона от HTC - U11 life и U11+

HTC U11 life е част от програмата Android One, а U11+ предлага модерното 18:9 отношение на страните на дисплея.

Два нови смартфона ще пусне на пазара тайванската компания HTC. Съдейки по имената им и двата са наследници на модела U11, но са поели по различни пътища. U11 life попада в горната част на средния клас, докато U11+ е флагмански модел.

HTC U11 life

Една от основните характеристики на модела е операционната система. Става дума за “чист” Android, тъй като той е част от инициативата Android One на Google. Тя бе стартирана преди няколко години с цел да предложи на потребителите от развиващите се страни евтини, но достатъчно функционални мобилни устройства (и разбира се те да бъдат обвързани с услугите на интернет гиганта). Сега обаче такива модели почват да се появяват и на западните пазари. Може да се каже, че програмата представлява наследник на серията устройства Nexus, а HTC има опит в тази насока. 


Два нови смартфона от HTC - U11 life и U11+

© Александър Главчев, pcworld

U11 life предлага 5,2-инчов Full HD екран, както и IP67 стандарт за защита от вода и прах. Задният панел на устройството е от акрилно стъкло.

Основната камера е 16-мегапикселова и е снабдена с фазова автофокусна система за увеличаване бързината на работа. Предната камера е със същата резолюция и според компанията нейният чувствителен UltraPixel сензор позволява постигане на качествени селфита при по-оскъдна светлина.

Хардуерните показатели на устройството включват още чипсет Snapdragon 630 на Qualcomm, NFC модул, USB Type-C конектор, както 2600 mAh батерия с поддръжка на технологията QuicCharge 3.0.


Два нови смартфона от HTC - U11 life и U11+

© Александър Главчев, pcworld

HTC U11+

Това е мощно устройство, снабдено с модерен 18:9 екран с диагонал 6 инча. Чипсетът е Snapdragon 835, използван и в конкурентни топ модели. Батерията пък е с капацитет 3930 mAh. Основната камера с 12-мегапикселов сензор със задно осветяване (т.е. окабеляването му изнесено на предната му страна, така че да не заема площ от насочената към обектива задна такава) и използва третото поколение UltraPixel технология на HTC. Предната пък е 9-мегапикселова с 85 градуса поле на видимост. 

Всичко това е подбрано в корпус, по-тънък от този на “оригиналния” U11, хвалят се от HTC.


Два нови смартфона от HTC - U11 life и U11+

© Александър Главчев, pcworld

И двете устройства предлагат технологията Edge Sense, чрез която можете да заблудите приятелите си че ползвате Google Pixel 2 (ако сте с U11 life). При нея могат да се активират различни функции чрез стискане на страните на смарфона.

В комплекта, задно със смартфоните, потребителят получава USonic слушалки, предлагащи 24-битов звук. Те са още с активно шумозаглушаване и според компанията, се настройват според индивидуалното ухо на потребителя.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.