Tyxo.bg counter

Essential Phone поевтиня с $200 заради слаби продажби

499 долара вече струва Essential Phone на Анди Рубин, един от създателите на операционната система Android. Според официалната позиция на компанията намалението с цел повече хора да се запознаят със смартфона. Според наблюдатели обаче по-скоро става дума за слаби продажби и конкуренция с Google Pixel 2.

До момента цената на Essential Phone бе 699 долара. Клиентите, които вече са закупили устройството, ще получат ваучър на стойност 200 долара, с които може да бъде придобит друг смартфон или предлаганата като аксесоар за него 360-градусова камера.

Essential Phone PH-1 беше представен официално през май, а доставките започнаха в края на август. 

Устройството работи под Android. Сред ключовите му предимства е безрамковият дисплей (освен в долната част), титановият корпус и частично модулният дизайн – към него могат да бъдат прикачани различни аксесоари. Последното е реализирано по подобие на т.нар. Moto mods на Lenovo, където модулите се прикрепят с магнити. 

Основните хардуерни показатели на PH-1 включват 5,7-инчов IPS дисплей (с резолюция 2560 на 1312 пиксела), 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 835 с тактова честота 2,45 GHz, 4 GB RAM, 128 GB вградена памет и батерия с капацитет 3040 mAh. 

На гърба на смартфона, по подобие на конкурентни модели, са разположени две 13-мегапискелови камери – едната цветна, а другата монохромна. При снимание информацията от двата сензора се слива в едно с цел по-високо качество на крайното изображение.

Анди Рубин бе директор на Android Inc., която беше придобита от Google през 2005 г. Той напусна компанията през 2014-та, за да развива собствени проекти.

По данни на Bloomberg в Essential работят около 40 души – предимно кадри от Apple и Google. 

Интересно е да се отбележи, че в началото на годината в японската Softbank решиха да не инвестират предварително обявените 100 млн. долара в Essential. Малко преди това Apple инвестира 1 млрд. в принадлежащия на Softbank технологичен фонд Vision Fund.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.