Tyxo.bg counter

Нов сензор на Samsung прави смартфон камерите тънки и бързи

Битката на Apple, Samsung, Google и Sony да предложат най-добрата технология при смартфон фотографията има едно неприятно изражение за потребителите. Камерите в повечето телефони от висок клас често са издадени над корпуса на устройството или карат инженерите да увеличават дебелината на самия телефон, което носи естетически и практически дискомфорт. Докато iPhone 8 и Pixel 2 са типични примери за този проблем, корейците от Samsung смятат, че са намерили решението с двойка нови ISOCELL сензори, които са изключително тънки.

12-мегапикселовият Fast 2L9 сензори използва технологията Dual Pixel, за да ускори автоматичния фокус, а големината на пикселите е намалена от 1,4 микрометра на 1,28. Какво значи това? На практика, промените трябва да позволят на бъдещите смартфон камери да фокусират по-бързо, а също така да проследяват по-добре бързи обекти. Samsung твърдят, че технологията може да работи добре и при по-ниски нива на осветеност и ще направи следващото поколение Galaxy телефони още по-тънки.

ISOCELL Slim 2X7, както подсказва името, ще може да се интегрира и в най-тънките дизайни, въпреки сериозния брой пиксели - 24MPx. Това е и първият сензор за мобилни устройства, който има размер на пиксела под 1 микрометър - 0,9μm. Slim е проектиран специално за работа при ниска осветеност и според Samsung, ще предложи ниски нива на шум. Това е възможно благодарение на способността четири съседни пиксела в този сензор да работят като един, което дава по-добра светочувствителност, за сметка на броя пиксели - ефективно резолюцията пада до 6MPx. Когато светлината е достатъчно, сензорът използва всички 24MPx.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.