Tyxo.bg counter

Очилата за смесена реалност за Windows 10 Fall Creators Update вече са в предварителна продажба

В понеделник Microsoft официално даде начало на предварителните поръчки на устройствата за смесена реалност, които ще работят с предстоящото обновление Windows 10 Fall Creators Update. Samsung Odyssey ще допълни портфолиото от хардуерни решения на Acer, Dell, HP и Lenovo, а има и новости при услугите. Microsoft обяви две нови услуги за смесена реалност - социалната мрежа AltspaceVR (която компанията наскоро купи) и Halo: Recruit - VR проект на 343 Industries - разработчиците зад култовата игра Halo.

Въпреки че на практика определението за смесена реалност включва в себе си добавената реалност (AR - augmented reality) и виртуалната реалност (VR), първото поколение на устройствата за смесена реалност ще представлява VR системи. Microsoft казва, че очилата ще могат да се свързват с над 20 000 приложение в Microsoft Store, както и със SteamVR игри - Superhot, Space Pirate, Arizona Sunshine и много други. 

До този момент всички устройства за смесена реалност бяха достъпни единствено за разработчици. Днес Microsoft сподели, че доставките към потребителите ще започнат на 17-и октомври - датата, на която Windows 10 Fall Creators Update ще се запъти към компютрите на хората. 

Ето и списък с устройствата и техните цени в САЩ:

Решението на Samsung, което е и най-скъпото в листа, изглежда една стъпка пред останалите - докато другите залагат на двойка дисплеи с резолюция 1440x1440 пиксела, при Odyssey тя е 1440x1600 за всяко око, а самите дисплеи са AMOLED. Зрителните ъгли също са малко по-добри - 110 градуса, в сравнение със 105 за останалите устройства. Интересно е също така, че Microsoft не споделиха информация за потребителски дебют на собствената им разработка HoloLens, която различни разработчици и индустрии тестват вече повече от година.

Всички системи се свързват с компютъра посредством 4 метров кабел с HDMI 2.0 и USB 3.0 свързаност. Samsung Odyssey ще бъде наличен на 7-и ноември и ще включва и чифт контролери в пакета. Още нямаме информация кога устройствата ще дойдат на българския пазар и на какви цени.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.