Tyxo.bg counter

Конзолата Ataribox ще работи под Linux и ще е с процесор на AMD

През юни Atari обяви, че планира завръщане в хардуерния бизнес. Това ще стане чрез конзолата Ataribox, която ще разчита на PC архитектура. През юни бе обявено, че в рамките на тази година компанията ще стартира кампания за публично финансиране, чрез която възнамерява да намали потенциалните рискове от реализирането на проекта.

Сега станаха ясни по-конкретни планове. Очаква се продуктът да види бял свят през пролетта на 2018 г. и да струва между 250 и 300 долара. Той ще е базиран на хардуер от AMD - специално модифициран процесор, както и Radeon графика.

Дизайнът на конзолата е повлиян от легегендарната Atari 2600, кояето излиза на пазара през далечната 1977 г. Според разработчиците новият продукт ще даде на своите притежатели не само възможността да играят – приставката ще осигури и пълноценна PC работа с домашния телевизор и ще включва също приложения за стрийминг, за работа в социалните мрежи, сърфиране в интернет и слушане на музика.

Ataribox ще работи под Linux и ще предлага потребителски интерфейс предназначен за телевизор. Приставката ще стартира с каталог от класически игри на Atari и текущи заглавия от редица студиа за игри. С отворената природа на операционната система играчите ще имат достъп до съвместими игри от други платформи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.