Tyxo.bg counter

Intel ще покаже Coffee Lake процесорите си по време на слънчевото затъмнение в САЩСъвсем скоро след появата на Ryzen фамилията процесори на AMD от Intel вече са готови с отговора си, който ще засенчи не само конкуренцията, но и... Слънцето. Вчера компанията сподели плановете си да предава наживо официалното представяне на осмата генерация процесори с кодово название Coffee Lake - това ще се случи на 21-и август по време на слънчевото затъмнение, видимо от територията на САЩ.

Coffee Lake чиповете ще бъдат произвеждани по 14-нанометровата технология на Intel с леки подобрения - това е четвъртото поколение, което ползва този размер след Broadwell, Skylake и Kaby Lake архитектурите. Intel твърди, че новите процесори ще бъдат с до 30% по-бързи в сравнение с Kaby Lake при някои приложения. Подобен скок в производителността между поколенията не е имало от години.

Като оставим настрана тази ПР информация, малко се знае за Coffee Lake към този момент. Слуховете, които витаят в мрежата, твърдят, че Intel ще вдигне броя процесорни ядра, за да се бори със заплахата Ryzen. Има вертоятност да видим четириядрени i3 чипове и шестядрени i7. Увеличеният брой ядра може да обясни огромния очакван скок в производителността. 

Ще можете да гледате на живо представянето на новия хардуер на Facebook станицата на Intel. Само седмица по-късно излиза и 12-ядреното чудовище на компанията - Core i9, което трябва да се бори с високия клас на AMD - Threadripper. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.