Tyxo.bg counter

Да си спомним за TamagotchiВ наши дни Pokémon властва над пазар на базови игри със сладки създания, но през 90-те години това беше съвсем различна афера. Телефоните все още бяха много далече от това да са умни и да са навсякъде, затова малките джобни устройства, като Tamagotchi, носеща на на плещите си бремето да забавляват малчуганите.

Тамаготчи – комбинация от японските думи за яйце (тамаго) и приятел (tomodachi) - е създадена от служител на Bandai Aki Maita и официално представена от компанията през 1996 г. Играчката изисква децата (от всички възрасти) да се грижат за виртуален домашен любимец, което им позволява да изпитат отговорността за хранене, почистване и поддържане здравето на своя сладък цифров спътник. Те се изтощаваха и умряха, когато забравите да ги нахраните, но винаги знаехте, че по всяко време можете да започнете отначало.

След огромния успех в Япония, Tamagotchi се продава в над 30 страни, надхвърляйки 76 милиона реализирани бройки. Марката се превърна в книги, дрехи, филми, телевизионни предавания и видео игра на Nintendo, засенчвайки модната по това време Bead Baby.

Тъй като виртуалните домашни любимци могат да бъдат намерени в десетки различни обвивки, колекционерите претърсват земното кълбо и онлайн пазарите за най-редките модели. Джулия Харди се срещна с един суперфен, Натали, за да разбере повече за манията по устройството с размери на ключодържател и защо Тамаготчи все още е толкова обичан.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.