Tyxo.bg counter

QNAP обяви първия в света NAS с AMD Ryzen

TS-x77 е създаден като високо производително решение за съхранение на данни и работа с I/O интензивни и виртуализационни приложения

По време на Computex беше представено и едно различно от стандартния компютър устройство ползващо новите AMD Ryzen процесори. QNAP анонсира своя NAS TS-x77 като се очаква новият бизнес сторидж аксесоар да се появи на пазара през идните месеци.

Според информация от компанията, TS-x77 е създаден като високо производително решение за съхранение на данни и работа с I/O интензивни и виртуализационни приложения. Интересно е още че се поддържат и AMD Radeon и NVIDIA видеокарти.

Серията QNAP TS-x77 ще се предлага в три варианта (с 6, 8 и 12 клетки), списъкът с възможни процесори включва четири и шест ядрени Ryzen 5, както и осем ядрени Ryzen 7. Решението за съхранение поддържа още до 64GB DDR4 RAM, два M.2 слота и PCIe Gen.3 слотове.

В зависимост от избраната конфигурация, охлаждането се осъществява от до 3 х 80 мм вентилатора и един 90 мм за процесора. Шасито има и LCD дисплей с Enter и Select бутони. Теглото на системите започва от 7.7 кг и достига до 11.55 кг. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.