Tyxo.bg counter

Huawei Watch 2 с премиера у нас през юни

Моделът ще се предлага в две базови версии: стандартна и класическа

Преди две години Huawei се захвана с производството на смарт часовници с модела Huawei Watch, второто му поколение Watch 2, е доста по-усъвършенствано устройство. Моделът беше представен официално по време на световния мобилен конгрес тази година, а към края на месец юни го очакваме и у нас.

Моделът ще се предлага в две базови версии: стандартна и класическа. И докато предишното поколение не беше много функционален без наличието на смартфон, сега часовникът работи изцяло автономно в ролята на ежедневен асистент. В Watch 2 има вградена антена, която управлява процесите за пренос на данни и може да работи с 4G/3G/2G, GPS, NFS, Wi-fi и Bluetooth технологиите. Смартфонът може да остане вкъщи, като през това време използвате часовника, който с поставянето на нано сим карта може да се връзва към Wi-Fi и мобилни мрежи.

 

Моделът приема и инициира гласови обаждания и изпраща съобщения. Наличието на Android Wear 2.0 прави възможна работата с множество специализирани приложения. Часовникът е водо и прахоустойчив – отговаря на стандарта IP58, а екранът е защитен от Corning Gorilla Glass. Устройството има вграден сензор за измерване на сърдечна честота. Според компанията, батерията му позволява автономност от около 2 дни.


Huawei Watch 2 с премиера у нас през юни

© PCWorld България, pcworld

Watch 2 има и интегриран гласов асистент Google Assistant, който помага за редица дейности като проверка на прогнозата за времето, нагласяване на аларма или записване на бележки. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.