Tyxo.bg counter

Бихте ли платили толкова за рекордно вместими USB флашки с 2TB капацитет?

На пазара официално излиза новата линия USB флашки Kingston DataTraveler Ultimate GT с капацитети 1 и 2 TB. За тях производителят иска съответно $942 и $1625, но дали честта да носиш най-вместимите флашки в света си заслужава тази инвестиция?

USB флашките изминаха дълъг път от своите „детски“ времена и сега сa не просто обичаен джобен носител на лична или служебна информация, но и могъщи хранилища с възможности за шифртоване на данните и с доста големи капацитети. Милтигигабайтовите решения също отдавна не са изключение, a рекордните показатели по отношение на капацитета надхърлят терабайт (TB) още от 2013-а насам. А миналия месец компанията Kingston достигна и отметката от 2TB, кaто анонсира нова линия флашки DataTraveler Ultimate GT, отличаващи се с рекордна вместимост. Първите представители на тази линия са два -  с капацитети 1 и 2 TB. Именно тези две цифри дават на Kingston основание да претендира, че това са най-вместимите комерсиални USB устройства за съхранение в света.

Едва ли е нужно да подчертаваме, че този обем е предостатъчен за побирането на бекъпа на цялата операционна система, заедно с библиотеката от Steam игри. Наистина това внушително място за съхранение се е отразило и на габаритите на устройството, което в възголемичко – с размери 72х27х21 мм. Затова пък е доста здраво благодарение на корпуса, изработен от цинкова сплав, а и надеждно – според производителя флашката е работоспособна при температури от -25 до +60 градуса.


Бихте ли платили толкова за рекордно вместими USB флашки с 2TB капацитет?

© PCWorld България, pcworld

Накратко, при анонса всичко звучеше наистина страхотно с изключение на информацията за цената, която тогава Kingston скромно премълчаха с обещанието да я разкрият през февруари, когато ще започнат и продажбите на моделите DataTraveler Ultimate GT с 1 и 2 TB капацитет. И ето че в последния ден на този месец компанията най-после разкри „картите“.

А те накратко демонстрират доста внушителни цени: за флашката с вместимост 1 ТВ Kingston иска $942, а за 2 TB — вече $1625. Не че те ня бяха очаквани, но дали възможността да носиш толкова пространство за съхранение в джоба си настина си заслужава парите е въпрос, на който всеки трябва да отговори сам. Преди да го дадете за себе си обаче, не е зле да имате предвид също, че новите USB флашки Kingston DataTraveler Ultimate GT са оборудвани с USB 3.1 интерфейс от първо поколение. Това значи, че тяхната скорост на четене е на ниво 300 МB/s, а тази на запис — 200 МB/s, докато второто поколение USB 3.1 позволява пренос на данни със скорости до 1250 МB/s.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.