Tyxo.bg counter

Лицево разпознаване вместо Touch ID в следващите iPhone? Напълно възможно

Слухове за една такава възможност се носят отдавна, но тези дни тя стана още по-близка до реалността, след като Apple придоби стартъпа RealFace, който разработва технологии за разпознаване на лица.

Миналата седмица слуховете, че Apple може да замени скенерите за пръстови отпечатъци в своите мобилни устройства с по-модерни технологии за идентификация, бяха разпалени отново след като аналитикът от компанията JPMorgan Род Хол (Rod Hall) разказа за очаквани (по неговите думи) обновления в следващия модел iPhone. Според твърденията на специалиста, в новите модификации на своя смартфон Apple ще се откаже от използването на скенера за пръстови отпечатъци Touch ID, а вместо него ще внедри нова система за барометрична идентификация, базирана евентуално на лазерен 3D скенер за разпознаване на лица.


Малко след това изявление, тази версия за развитието на бъдещите iPhone всъщност получи и едно доста недвусмислено потвърждение, след като се разбра, че Apple придобива израелския стартъп RealFace, който се занимава с технологии за идентификация на базата на лицево разпознаване и на технологии за дълбоко обучение (deep learning).
 


За съжаление, за момента условията на сделката не се разгласяват в Интернет, така че няма много подробности за нея. Към момента на тази поубликация все още нямаше и официално изявление за тази сделка, а сайтът на RealFace не работеше.
 


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.