Tyxo.bg counter

CES 2017: MU-MIMO и Powerline влизат в рутерите на TP-Link

Два маршрутизатора от необичайната нова серия Deco, един от които е с вграден Powerline-адаптер, гигабитов рутер AC2300 с поддръжка на технологията MU-MIMO и универсален усилвател на сигнал RE650 фокусират представянето на TP-Link на изложението за потребителска електроника.

В днешно време е трудно да си представим потребителска електроника, която да работи без посредничеството на Мрежата, затова присъствието на Wi-Fi техниката на изложението CES 2017 е не просто обяснимо, но и направо задължително. И както обикновено, с доста голямо портфолио на този форум се представя и компанията TP-Link, която показва в Лас Вегас последните нововъведения в своето портфолио. Сред тях виждаме маршрутизатори от необичайната нова серия Deco, гигабитов рутер AC2300 с поддръжка на технологията MU-MIMO и универсалния усилвател на сигнал RE650.

Новата линия домашни мрежови системи TP-Link Deco, които хващат окото с нетрадиционен дизайн, засега се състои от два модела: Deco M5 и Deco M5 Plus. Първият от тях е устройство от среден клас, което осигурява практически необходимо за нормалната работа на домашната мрежа.  Моделът Deco M5 Plus пък е интересен с това, че обединява в един корпус Wi-Fi маршрутизатор и Powerline-адаптер, което със сигурност позволява лесното изграждане на още по-функционална мрежа у дома или в офиса.


CES 2017: MU-MIMO и Powerline влизат в рутерите на TP-Link

© PCWorld България, pcworld

Интересни са и двете нови устройства на компанията с поддръжка на технологията MU-MIMO – гигабитовият маршрутизатор AC2300 и усилвателят на сигнал RE650. Според официалната информация от компанията, рутерът AC2300 ще дава възможност за потоково гледане на 4K-филми и едновременно с това игра на онлайн игри, благодарение на поддръжката за спецификацията Wave 2 Wi-Fi.


CES 2017: MU-MIMO и Powerline влизат в рутерите на TP-Link

© PCWorld България, pcworld

Тази технология позволява на няколко устройства да обменят данни с маршрутизатора едновременно, а не последователно, увеличавайки ширината, пропускателната способност и броя на каналите за връзка с всяко устройство. Освен това потребителят има възможност да настройва мрежата така, че да дава приоритет на игрите, филмите или друго съдържание по свое усмотрение, или пък да назначи оптимална полоса за устройствата, които ползва най-често.


CES 2017: MU-MIMO и Powerline влизат в рутерите на TP-Link

© PCWorld България, pcworld

Колкото до новия усилвател RE650, неговата работа е да доставя Wi-Fi сигнал и до най-отдалечените кътчета на дома или офиса, ликвидирайки т.нар. мъртви зони. Това, което е важно да се знае за този универсален повторител е, че той може да работи с всеки Wi-Fi рутер, точка за достъп или модем.


CES 2017: MU-MIMO и Powerline влизат в рутерите на TP-Link

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, няма как TP-Link да не представи и новите си смартфони. Neffos В случая става въпрос за двата модела X1 и X1 Max, обявени миналата есен. За съжаление, все още нямаме информация дали и кога евентуално ще ги видим на нашия пазар. Затова пък информацията за представянето на TP-Link на CES 2017 е в изобилие.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.