Tyxo.bg counter

Нови “умници” от Pebble ще се борят за вниманието на спортистите

Компанията Pebble обяви пазарния дебют на два интересни нови умни часовника, които се отличават с прилични характеристики и “народна” цена: Pebble 2 + Heart Rate и Pebble 2 SE.

Въпреки, че според пазарните наблюдатели пазарът на т.нар. умни часовници показва признаци на поувяхване, на него все пак продължават да се появяват интересни устройства, при това такива, чиято покупка не изисква непременно да се ограбва банка.  Добър пример в това отношение са новите smart-watch устройства на компанията Pebble, ориентирани преди всички към любителите на спорта.

Става въпрос за два модела, обозначени като Pebble 2 + Heart Rate и Pebble 2 SE и способни да следят физическата активност на потребителя (брой направени крачки, изминато разстояние, темпо на ходене, брой изразходвани калории). Както подсказва наименованието, моделът Pebble 2 + Heart Rate съдържа и сензор за отчитане на пулса, който отсъства в модификацията Pebble 2 SE. Това на практика е единствената функционална разлика между двата модела, която обаче все пак се отразява на цената.


Нови “умници” от Pebble ще се борят за вниманието на спортистите

© PCWorld България, pcworld

Умните часовници Pebble 2 + Heart Rate и Pebble 2 SE са оборудвани с дисплеи на базата на технологията на електронното мастило (e-Ink) и са изпълнение в защитени корпуси, които издържат на потапяне във вода на дълбочина до 30 м. Съобщава се също за наличието на вграден микрофон, който позволява да се диктуват отговори на съобщения, да речем. Устройствата могат също така да следят фазите на сън и да будят собственика си в най-оптималния за здравето му промеждутък от време. Щатната батерия на джаджите пък им осигурява до 7 дни автономна работа с едно зареждане.

Новото smart-watch устройство Pebble 2 + Heart Rate се предлага в пет цветови варианта, достъпни за предварителна поръчка на сайтa на производителя срещу $129,95. Версията Pebble 2 SE ще се предлага само в черно и ще е достъпна през ноември на цена от $99,99.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.