Tyxo.bg counter

Ясни са характеристиките на бюджетния Samsung Z2

3.97“ LCD екран с 800 x 480 резолюция, 1.5 GHz процесор, 1 GB RAM и 8 GB за съхранение

От известно време се появяват слухове за предстоящия бюджетен смартфон на Samsung - Z2, а дори имаше и няколко снимки и видеа показващи предполагаемото устройство. Сред витаещата онлайн информация бяха и част от характеристиките, но сега можем по-конкретно да споделим повече подробности около Tizen смартфона.

Потвърждение за пълните характеристики идва от SamMobile, а Z2 е третият смартфон на Samsung използващ Tizen операционната система. Според изданието, устройството ще има 3.97“ LCD екран с 800 x 480 резолюция, 1.5 GHz процесор, 1 GB RAM и 8 GB за съхранение. Предната камера е VGA, а основната с 5 MP сензор. Като свързваемост Z2 ще предлага LTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS и Micro USB 2.0.

Очаква се официално да бъде пуснат на пазара на 11 август с цена от около $70. Страните в които ще направи дебюта си са Саудитска Арабия, Нигерия, Индия, Непал, Шри Ланка, Турция, Южна Африка, Индонезия, Бангладеш и Обединените Арабски Емирства.

Както е видно от характеристиките, цената, а и регионите в които ще се продава, Z2 е насочен за пазарите с по-ниска покупателна способност и цели стъпване в този сегмент доминиран от китайските производители.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.