Tyxo.bg counter

Нови външни Access Point модели на TP-LINK “хвърлят” мрежа на над 20km

Компанията TP-LINK разширява наличната на нашия пазар гама от продукти за малки и средни предприятия с четири нови Аccess Point устройства, които се отличават с подобрени характеристики и достъпни цени.

Поне що се отнася до българския пазар на Wi-Fi оборудване, компанията TP-LINK изглежда си е оплела добре кошницата. Според регионалния мениджър Хермес Сонг, у нас продуктите TP-LINK присъстват в 6 от 10 жилища. А изглежда производителят е решил сега да постигне нещо подобно и в бизнес сегмента, поне онзи, който попада в категорията на малкия и среден бизнес, както и SOHO (Small Office Home Office) сектора. Това, разбира се, става с подобаващо разширение на наличната на нашия пазар продуктова гама, която в случая се обогатява с с четири нови устройства от тип “точка за достъп” (Access Point - АР).

Първите две от тях – моделите AC1200 EAP320 и AC1900 EAP330 – осигуряват Wi-Fi скорости от 1200Gbps и съответно 1900Gbps в двете честотни ленти, благодарение на технологиите MIMO и TurboQAM. На помощ идват и технологиите Airtime Fairness, Beamforming и Band Steering, които гарантират оптимална безжична производителност и стабилна работа на бизнес приложенията. Софтуерът EAP Controller пък предлага на системните администратори възможност за централизирано управление на стотици EAP устройства. Междувременно Load Balance осигурява оптимално управление на трафика, докато функцията за контрол на достъпа забранява или позволява достъп на клиентите до определени сегменти на мрежата. Не на последно място идва и QoS решение, което позволява приоритизация на гласов стрийминг и данни за оптимизация на потоци от този тип.


Нови външни Access Point модели на TP-LINK “хвърлят” мрежа на над 20km

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация тези две АР устройства са налични за закупуване на препоръчителна цена 375 лева (с включено ДДС) за EAP320 и  432 лева (с ДДС) за EAP330.

Интересно звучат и точките за достъп за външен монтаж CPE220 и CPE520, които работят със скорости от 300Mbps в честотната лента от 2,4GHz и мощност от 12dBi, както и 300Mbps в лентата от 5GHz и мощност 16dBi са идеалното решение за безжични мрежи с разширено покритие, на големи разстояния от 13 до над 20 km. Благодарение на засиленият корпус, устройствата работят нормално при температурни диапазони от -30℃ до +70 ℃. Те имат също защита срещу мълнии до 6kV и електростатичен разряд (15kV).


Нови външни Access Point модели на TP-LINK “хвърлят” мрежа на над 20km

© PCWorld България, pcworld

И двете устройства са оборудвани със софтуер за централизирано управление на всички устройства намиращи се в собствената мрежа от един единствен компютър. Функциите за създаване на карти в мрежата, наблюдение, актуализация на фърмуера и поддръжка на мрежата, могат да бъдат управлявани с помощта на Centralized Management System –приложението Pharos Control. Устройствата предлагат 6 режима на работа: AP / Client / Bridge / Repeater / AP Router / AP Client Router (WISP). Според информацията от българския офис на компанията, тези два АР модела са достъпни на пазара на препоръчителна цена от 157 лева (с ДДС) за CPE220 и 206 лева (с ДДС) за CPE520.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.